Шановні учні! Вітаю вас на блозі "Фізика - це здорово!" . Фізика - одна з цікавих і захоплюючих наук. Вона вимагає розвитку логіки мислення, допитливості розуму, посидючості, навичок проведення дослідницької, експериментальної роботи. Дерзайте, і у вас все вийде! Буду рада, якщо знання з фізики, вміння вирішувати складні завдання, навички дослідницької роботи, отримані в школі, стануть в нагоді вам надалі.

Фізика - опора і основа усіх без винятку наук!

12 квітня 2015 р.

Всесвітній день авіації та космонавтики
12 квітня 1961 року радянський космонавт Юрій Гагарін на космічному кораблі «Восток» з космодрому «Байконур» уперше у світі зробив орбітальний обліт Землі, який тривав 108 хвилин
Леоні́д Костянти́нович Каденю́к (*28 січня 1951, Клішківці) — перший космонавт незалежної України, народний депутат України 4-го скликання, Народний Посол України, Герой України.
 В період з 19 листопада по 5 грудня 1997 року здійснив космічний політ на американському БТКК «Колумбія». Під час польоту виконував біологічні експерименти спільного українсько-американського досліду з трьома видами рослин: ріпа, соя і мох. Основна мета проведення експериментів — вивчення впливу стану невагомості на фотосинтетичний апарат рослин, на запліднення та розвиток зародка, на експресію генів у тканинах сої і ріпи, на вміст фітогормонів у рослинах ріпи, на вуглеводний метаболізм та ультраструктуру клітин проростків сої, на процес ураження проростків сої патогенним грибом фітофтори.
Крім цих експериментів в космічному польоті виконувалися експерименти Інституту системних досліджень людини по тематиці «Людина і стан невагомості».


Немає коментарів:

Дописати коментар